Voor iedereen toegankelijk, innovatief, peer-to-peer IT-onderwijs bij Codam

Codam heeft een uniek en toegankelijk onderwijsmodel dat het mogelijk maakt een grote en diverse groep studenten op een effectieve en schaalbare manier op te leiden. Codam biedt een kwalitatief hoogstaande opleiding tot software engineer en maakt daarbij gebruik van een state-of-the-art onderwijssysteem volgens het onderwijsmodel van het 42 Network.  Wil jij hier ook mee aan de slag? Bekijk dan hier hoe ze dit hebben aangepakt. 

Wereldwijd is er een groot tekort aan softwareontwikkelaars. Het reguliere onderwijssysteem kan niet aan deze behoefte voldoen. Er worden te weinig mensen opgeleid voor banen in de Tech-industrie terwijl er een enorm potentieel aan talent is. Codam heeft een uniek en toegankelijk onderwijsmodel dat het mogelijk maakt een grote en diverse groep studenten op een effectieve en schaalbare manier op te leiden. Codam biedt een kwalitatief hoogstaande opleiding tot software engineer en maakt daarbij gebruik van een state-of-the-art onderwijssysteem volgens het onderwijsmodel van het 42 Network. Dit is een gamified leeromgeving met projectgericht, peer-to-peer onderwijs waarbij studenten leren zelf oplossingen te vinden. De student heeft hierbij regie op het eigen leerproces en docenten hebben meer een begeleidende rol dan een primair kennis dragende rol.

Naast het opbouwen van gedegen technische expertise, ontwikkelen Codam studenten op deze manier ook een hoge mate van flexibiliteit, zelfredzaamheid en creativiteit. Ook een stage van 4 tot 6 maanden bij een bedrijf maakt onderdeel uit van het 2-jarig durende curriculum van Codam. Codam leidt de nieuwe generatie op voor de banen van vandaag en morgen, en dit alles zonder dat de studenten hier lesgeld voor hoeven te betalen. Codam wordt gefinancierd vanuit de Sofronie foundation. Omdat toegang tot kwalitatief hoogstaand onderwijs niet zou mogen afhangen van je inkomen of achtergrond, betaalt Codam via deze foundation het lesgeld van alle studenten. 

Facts & Figures 

  • Codam heeft momenteel 450 studenten.  
  • De gemiddelde leeftijd van een Codam student is 26 jaar.  
  • 27% van de studenten identificeert zich als vrouw of non-binair. 
  • Bedrijven beoordelen Codam stagiaires gemiddeld met een 4.6 op een schaal van 5.  
  • Na twee jaar studeren, komt het gemiddelde salaris van een Codam student uit op 4.000 euro bruto per maand.  
  • Afgestudeerden zijn werkzaam bij o.a. DHL, Adyen, TomTom, Deloitte, KLM en Rijkswaterstaat.

Zelf aan de slag

Dit werkend model kun je natuurlijk ook binnen jouw organisatie toepassen. Wat is hier voor nodig en wat is de meerwaarde? Bekijk het hier en ga ermee aan de slag of neem contact op via www.itacademy.nl of bezoek de LinkedIn pagina.

“Met Codam studenten haal je echte teamplayers in huis die al goed hebben geleerd om samen te werken.”
Evelien Spil, Head of Digital bij DHL 

Links en downloads