Werken tijdens je studie – maar dan anders!

KE@Work is een 2-jarig honours programma van de bachelor opleiding Data Science & Artificial Intelligence, Maastricht University. Het programma biedt ambitieuze studenten de kans om een complex probleem uit de praktijk op te lossen. Studenten werken gedurende 2 jaar in een 50/50 constructie aan een uitdaging bij een regionaal bedrijf of organisatie, inclusief salaris. KE@Work is een synergie tussen de universiteit en het bedrijfsleven en een manier om (inter)nationaal toptalent aan te trekken en voor de regio te behouden. Een innovatief initiatief dat in 2018 werd bekroond met zilver tijdens de Reimagine Education Awards, categorie ‘Best Employer University Partnership’ en ‘Engineering & IT’.

Facts & figures

  • KE@Work is in 2014 gestart met 14 studenten bij 6 bedrijven 
  • Momenteel zijn er 176 studenten actief binnen KE@Work bij 60+ bedrijven
  • Van de deelnemende bedrijven is 1/3 start-up, 1/3 midden- en kleinbedrijf, en 1/3 multinational 
  • Studenten met >50 verschillende nationaliteiten doen mee met KE@Work, 25% van de studenten komt van buiten Europa 
  • 1/3 van de KE@Work deelnemers is vrouw 
  • De gemiddelde leeftijd van KE@Work deelnemers is 19 jaar

Zelf aan de slag
Dit werkend model kun je natuurlijk ook binnen jouw organisatie toepassen. Wat is hier voor nodig en wat is de meerwaarde? Bekijk het hier en ga ermee aan de slag of neem contact op via kework@maastrichtuniversity.nl.

Website
KE@Work: information for organizations – Research – Maastricht University
KE@Work: information for students – Research – Maastricht University

Ik wilde wat werkervaring opdoen en dit was een heel interessante manier om dat te doen zonder het afstuderen uit te stellen. Husam Abdelqader