Professional education in data science door twee universiteiten

In het oude prachtige Mariënburgklooster in ‘s-Hertogenbosch is de Universiteit Jheronimus Academy of Data Science (JADS) gevestigd. JADS is een unieke samenwerking tussen de Provincie Noord-Brabant, de gemeente ‘s-Hertogenbosch, Tilburg University en de Eindhoven University of Technology. Bij JADS werken onderzoekers en studenten nauw samen met het bedrijfsleven. Naast bachelor, master en EngD opleidingen en onderzoek biedt JADS ook opleidingen voor professionals aan.

De programma’s van JADS Professional Education zijn een uitstekende voorbereiding op een leidende rol in deze nieuwe business realiteit. De programma’s van JADS zijn gericht op professionals die in hun carrière een boost willen geven door te leren de vertaling te maken tussen business en techniek. JADS is een echte community waar onderzoekers, data science studenten, start-ups, scale-ups en experts uit de industrie samenwerken aan de ontwikkeling van data science en AI oplossingen. JADS verbindt data science en ondernemerschap op vele manieren. Van het opleiden van studenten en professionals en het organiseren van evenementen, tot het versnellen van data gedreven start ups

Facts
Momenteel zijn er ongeveer 365 personen die deelgenomen hebben aan het programma van professional education.
Per jaar beginnen er ongeveer 66 deelnemers aan de verschillende programma’s voor professionals.
Samenwerking van twee universiteiten: Technische Universiteit Eindhoven, Tilburg Universiteit, de Gemeente ’s-Hertogenbosch en Provincie Noord-Brabant.

Zelf aan de slag
Dit werkend model kun je natuurlijk ook binnen jouw organisatie toepassen. Wat is hier voor nodig en wat is de meerwaarde? Bekijk het hier en ga ermee aan de slag of neem contact op met JADS per mail, social media of met de projectleider Ellen Geerts per mail of tel: (0)40 247 4100.

De mogelijkheid om je eigen project te doen en een dag per week te studeren resulteerde in een sterke mix – Mariëlle Gallegos Ruiz, PhD | Health Outcomes Data Roche