Jongeren begeleiden tot jonge marketeers

The Young Digitals is een stichting die jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt naar werk als digitale markerteer. Dit doen zij door een kosteloos traject van 24 maanden aan te bieden waar de jongeren (18-27 jaar) worden opgeleid en intern en extern werkervaring opdoen. Eerst volgen de deelnemers een training van 6 weken over digitale marketing. Vervolgens doen zijn werkervaring op door opdrachtgevers. Uiteindelijk worden de deelnemers gedetacheerd om zo nog meer praktijkervaring op te doen. Daarnaast is er ook begeleiding op het gebied van welzijn, worden er trainingen georganiseerd en zijn er groepsactiviteiten. Dit alles wordt aangeboden op drie locaties in Nederland: Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

Bij The Young Digitals ligt de focus op jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze jongeren hebben bijvoorbeeld vroegtijdig school verlaten of zijn al in beeld bij instanties zoals het UWV. Waar deze jongeren bijvoorbeeld in regulier onderwijs vroegtijdig uitvallen, is dit bij The Young Digitals niet het geval. Zo leren de deelnemers naast inhoudelijke kennis ook werknemersvaardigheden. Bovendien is er in het gehele traject coaching op het gebied van welzijn. Dit voorkomt dat jongeren toch weer vroegtijdig stoppen door persoonlijke omstandigheden.

Facts & Figures

  • 124 jongeren deelgenomen aan het traject,
  • 96 jongeren hebben de opleiding succesvol afgerond
  • Uiteindelijk hebben er 82 jongeren een baan gevonden zowel bij andere organisaties als intern bij The Young Digitals.
  • The Young Digitals zitten op drie locaties in Nederland: Den Haag, Rotterdam en Utrecht

Zelf aan de slag
Dit werkend model kun je natuurlijk ook binnen jouw organisatie toepassen. Wat is hier voor nodig en wat is de meerwaarde? Bekijk het hier en ga ermee aan de slag of neem contact op via hallo@theyoungdigitals.nl.

Door mijn traject by the Young Digitals weet ik nu wat ik wil en waar ik goed in ben! – Nina