Bedrijfsmatig ingerichte leeromgeving in de IT

In de bedrijfsmatig ingerichte leeromgeving van Scalda gaan studenten aan de slag met praktijkopdrachten van opdrachtgevers uit de regio. Op deze manier leren de studenten zowel de inhoudelijke kennis als de soft skills. De studenten worden begeleid door coaches van Scalda. Bovendien kunnen ze ook nog inhoudelijk geholpen worden door experts uit het bedrijfsleven.  

In totaal zijn er nu vijf bedrijfsmatig ingerichte leeromgevingen op het domein van ICT en Mediavormgeving. Elke leeromgeving is aan een bepaalde opleiding gekoppeld en kan hierdoor ook accentverschillen hebben. 

Door op deze manier te leren, bouwen de studenten meer zelfvertrouwen op en hebben de studenten het gevoel een toegevoegde waarde te zijn binnen het team. Bovendien studeren ze af met zowel veel inhoudelijke kennis als de vaardigheden zoals zelfstandigheid en samenwerken. Dit alles zorg ervoor dat de overgang van school naar het bedrijfsleven makkelijker gaat. 

Facts & Figures

  • Zes bedrijfsmatig ingerichte leeromgeving op Scalda 
  • Eerste is gestart in 2012 
  • Gekoppeld aan vijf mbo-opleidingen van Scalda 

Zelf aan de slag
Dit werkend model kun je natuurlijk ook binnen jouw organisatie toepassen. Wat is hier voor nodig en wat is de meerwaarde? Bekijk het hier en ga ermee aan de slag!

Dankzij onze leeromgeving heb ik nu al ervaren hoe het is om bestuurder en manager binnen een stichting te zijn. Jeffrey Scheffers, student en voorzitter van Stichting Innovision Solutions