Behouden van talent in de regio

Aan de slag in de eigen regio – TalentIT Twente
Al tijdens je opleiding relevante werkervaring opdoen en kennismaken met bedrijven bij jou in de buurt? In Twente kan het! TalentIT verzorgt de matching tussen de vraag van ICT-bedrijven in Twente en studenten die op zoek zijn naar een passende bijbaan of opdracht. Op deze manier kunnen potentiële toekomstige werknemers kennismaken met bedrijven in hun regio. Door de matching en begeleiding vanuit TalentIT wordt het voor elk bedrijf (groot of klein) in Twente mogelijk talent in huis te halen.  

Waarom werkt het?
TalentIT ondersteunt bij het vertalen van de bedrijfsvraag naar het onderwijs. Door daar studenten aan te koppelen die passen bij de opdracht en het bedrijf wordt de kans dat Twentse talenten na hun studie in de regio blijven vergroot, worden HR-kosten voor het bedrijf bespaard én krijgen studenten een positieve ervaring met een bedrijf in de regio.

Facts&Figures

  • TalentIT Twente verbindt ICT-studenten aan regionaal bedrijfsleven voor bijbaan of stage-en afstudeeropdrachten
  • Missie: een positieve ervaring geven aan studenten
  • Startjaar 2018
  • Organisatievorm: Stichting
  • Bereik: 170 plaatsingen (stand maart 2022)
  • Ontstaan vanuit Universiteit Twente, naar aanleiding van behoefte bedrijfsleven

Zelf aan de slag
Dit werkend model kun je natuurlijk ook binnen jouw organisatie toepassen. Wat is hier voor nodig en wat is de meerwaarde? Bekijk het hier en ga ermee aan de slag of neem contact op via info@talentittwente.nl.

Het gaat niet om wat je kunt, maar om wat je kunt leren – Youri Paus, Adviseur Informatiemanagement