Ga naar inhoud
  • Home
  • Nieuws
  • Universiteiten in Nederland lanceren platform voor levenslange ontwikkeling

Universiteiten in Nederland lanceren platform voor levenslange ontwikkeling

14 universiteiten in Nederland hebben op 23 november gezamenlijk een online platform gelanceerd dat leven lang ontwikkelen mogelijk maakt. Het bedrijfsleven en de arbeidsmarkt hebben al een sterke verandering doorgemaakt en blijven veranderen. Het wordt voor ieder mens dan ook steeds belangrijker om zich te blijven ontwikkelen, waar universitairdoorleren.nl bij helpt.

Groeiende vraag
Volgens Pieter Duisenberg, voorzitter van Vereniging Universiteiten van Nederland, blijft de vraag naar levenslange ontwikkeling groeien. Volgens Duisenberg neemt namelijk de behoefte aan nieuwe kennis en bekwaamheden toe om problemen in de samenleving op te kunnen lossen. Denk hierbij aan problemen op het gebied van digitalisering, energietransitie en het tegengaan van infectieziekten. Dit zou het gevolg zijn van flexibelere loopbanen en snelle loopbaanveranderingen.

Verschillende modules
Door middel van het online platform kunnen meer mensen zich leven lang ontwikkelen en wordt er voldaan aan de stijgende behoefte aan nieuwe kennis en bekwaamheden. Het platform zorgt ervoor dat geïnteresseerden die graag aan de universiteit willen doorleren, een overzicht hebben van de mogelijke workshops, cursussen en opleidingen die ze kunnen volgen. Zo kan iedereen zich tijdens zijn leven blijven ontwikkelen. Dit, doordat universitairdoorleren.nl meer dan 1400 modules aanbiedt.

Uitbreiding
De komende tijd zullen er tal van nieuwe modules bijkomen, waardoor het aanbod wordt vergroot. Duisenberg vertelt ook dat er momenteel wordt samengewerkt met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), onderwijsorganisaties en maatschappelijke partners aan een uitgebreid scholingsportaal om aan deze toenemende behoefte aan nieuwe kennis en bekwaamheden te kunnen voldoen.

Aanbod
Het aanbod bestaat uit workshops en cursussen die je kunt volgen op locatie, online en soms hybride. Ook heb je de mogelijkheid om een master te volgen. Zo biedt de TU Delft bijvoorbeeld een dagworkshop ‘Introductie startende Examencommissie leden’, Wageningen University & Research een online cursus over Data-gestuurde agri-food business van 560 dagen en biedt de Open Universiteit een master Psychologie aan met een duur van 1080 dagen.

Wil jij je ook leven lang ontwikkelen? Bekijk het aanbod aan workshops, cursussen en masters op universitairdoorleren.nl.