Ga naar inhoud
 • Home
 • Nieuws
 • Subsidieregeling Omscholing naar kansrijke beroepen in de techniek en ICT weer open voor aanvragen

Subsidieregeling Omscholing naar kansrijke beroepen in de techniek en ICT weer open voor aanvragen

De overheid heeft afgelopen vrijdag aangekondigd dat de subsidieregeling Omscholing naar kansrijke beroepen in de techniek en ICT vanaf vandaag weer open is voor aanvragen. Dit betekent dat werkgevers van maandag 26 september 09:00 tot donderdag 1 december 17:00 weer een subsidie kunnen aanvragen voor de omscholing van werknemers naar de techniek en ICT.

De regeling
De subsidieregeling Omscholing naar kansrijke beroepen in de techniek en ICT werd in 2021 in het leven geroepen door de overheid. Zo kon je in 2021 als werkgever een subsidie aanvragen voor de omscholing van werknemers naar de techniek en ICT. Ook dit jaar kun je als werkgever aanspraak maken op financiële ondersteuning van de nieuwe Omscholingsregeling. Zo kun je als werkgever een tegemoetkoming aanvragen van maximaal € 3750 per om te scholen werknemer. Dit bedrag kun je gebruiken voor de scholings- en begeleidingskosten van (nieuwe) werknemers naar een kansrijke baan in de techniek en ICT.

Voorwaarden
Om de subsidie te kunnen aanvragen dienen werkgevers aan enkele voorwaarden te voldoen. Zo moeten de totale kosten voor het omscholingstraject minimaal € 7500 bedragen. Ook mag het omscholingstraject op zijn vroegst op 1 juli 2022 van start zijn gegaan. De overige voorwaarden vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

  Aangepaste vorm
  In de nieuwe omscholingsregeling zijn een aantal aanpassingen doorgevoerd. Zo was het bijvoorbeeld voorheen niet mogelijk om de subsidie aan te vragen voor omscholing van werknemers vanuit technische beroepen. De nieuwe Omscholingsregeling maakt dit wel mogelijk. Hierdoor kun je als werkgever nu ook een subsidie aanvragen voor omscholing van werknemers die al werkzaam zijn in de techniek en ICT en die een ander functie willen. Ook mocht een kandidaat voorheen alleen een switch maken tussen de beroepssegmenten als het beroep viel onder ‘kansrijke beroepen’. Ook hierin is er een verandering doorgevoerd. De aangepaste regeling biedt nu meer ruimte voor een kandidaat om een switch te maken binnen een beroepssegment. Dit zou ervoor zorgen dat het personeel voor technische en ICT-beroepen behouden blijft.

  Kansrijke beroepen
  De lijst met kansrijke beroepen in techniek en ICT is gebaseerd op het overzicht van kansrijke beroepen van de overheid. Het betreft voor deze regeling alleen de kansrijke beroepen vanuit een aantal specifieke beroepssegmenten. Welke beroepssegmenten dit zijn leest u in de lijst met kansrijke beroepen in de techniek en ICT.

  Aanmelden
  Wilt u zich aanmelden voor de regeling? U kunt uw aanvraag regelen via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.