Ga naar inhoud

Subsidieregeling NL Leert Door

De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt gaan razendsnel. Het is dan ook belangrijk om bij te blijven en je mee te ontwikkelen met de markt. De subsidieregeling NL Leert Door maakt dit mogelijk. Er zijn in 2022, 55.000 scholingstrajecten beschikbaar gesteld aan mensen die zich willen om-of bijscholen. Deze zijn verdeeld over 800 opleidingen. Hierdoor kun je meer kennis en (persoonlijke) vaardigheden opdoen. In 2022 is hiervoor een budget beschikbaar gesteld van € 30 miljoen door de overheid.

Kennis en vaardigheden
De subsidieregeling NL Leert Door is een regeling die door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid beschikbaar is gesteld. Door middel van deze regeling kun je je kennis en vaardigheden ontwikkelen door een gratis cursus, training of opleiding te volgen. Hierdoor wordt je als werkende breder inzetbaar en heb je een grotere kans op het behouden van je baan en vergroot je als werkzoekende je baankansen.

Twee varianten
De subsidieregeling kent twee varianten: één voor gratis scholing en één voor sectoraal maatwerk. De tweede variant is bedoeld voor werkgevers binnen sectorale samenwerkingsverbanden. Zij kunnen gezamenlijk subsidies aanvragen om werknemers te kunnen ondersteunen tijdens hun zoektocht naar een nieuwe baan binnen de desbetreffende sector of hen ondersteunen bij het behouden van hun baan in deze sector.

Voor wie?
De subsidieregeling NL Leert Door is beschikbaar gesteld voor werkenden, werkzoekenden, zzp’ers, ondernemers en flexwerkers tussen 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd. Ben je werkzoekende? Dan is misschien de cursus ‘solliciteren kun je leren’ wel wat voor jou. Ben je werkende en wil je overstappen naar een andere baan of je meer verdiepen in een thema waar je mee te maken hebt binnen jouw beroep? Ook dan biedt deze subsidieregeling uitkomst.

Scholingsaanbod
Het scholingsaanbod bestaat uit 800 cursussen, opleidingen en trainingen binnen diverse sectoren, waaronder ICT. Binnen het scholingsaanbod kun je kiezen voor diverse studierichtingen, zoals ‘digitale vaardigheden’, ‘industrie, installatie en techniek’ en ‘social media’. Zo kun je kiezen voor een cursus cyber security, blockchain, (big) dat analytics, maar ook voor een cursus Adobe Premiere Pro of Adobe Photoshop, waarmee je je digitale skills kunt ontwikkelen.

Keuzehulp
Wil je hulp bij het maken van een keuze? Dan kun je gebruik maken van de Keuzehulp op de website van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Let op: de subsidieregeling NL Leert Door is aan te vragen tot 31 december 2022. Op=op.