Ga naar inhoud

Nieuwe website Geef IT Door gelanceerd

De Human Capital Agenda ICT (HCA ICT) heeft vandaag de vernieuwde website van Geef IT Door gelanceerd. Met Geef IT Door zorgen we ervoor dat jongeren meer inzicht krijgen in de mogelijkheden die ICT hen biedt. Waar hun interesse ook ligt, ICT-kennis is belangrijk binnen ieder beroep. Op de nieuwe website is het aanbod van Geef IT Door beter zichtbaar en toegankelijker voor zowel ICT-professionals als scholen.

Aanbod

Het aanbod van Geef IT Door bestaat uit verschillende toolkits voor zowel de IT-professionals als scholen. Zo biedt de website tips voor docenten, een evaluatieformulier om de gastles van de IT-professional te beoordelen en een informatieportal zodat leerlingen na een gastles zelf meer kunnen leren over ICT. Daarnaast biedt de website lesmateriaal voor IT-professionals met diverse onderwijsthema’s waaruit gekozen kan worden. Het lesmateriaal is op de website weergegeven in de vorm van downloadbare presentaties die de IT-professional kan gebruiken tijdens een gastles op een school.

Ga naar de website van Geef IT Door

Samenwerking met Jet-Net & TechNet

Om de gastlessen mogelijk te maken, werkt Geef IT Door samen met Jet-Net & TechNet. Zo maakt Geef IT Door gebruik van het matchingssysteem van Jet-Net & TechNet. Dit matchingsysteem zorgt ervoor dat IT-professionals gekoppeld worden aan scholen. Samen met Jet-Net & TechNet maken we zo meer jongeren enthousiast voor een opleiding in de IT. Wanneer u zich wilt aanmelden als professional of een gastles wilt aanvragen, kunt u gebruik maken van dit matchingssysteem via het aanmeld- en aanvraagpagina van Geef IT Door.

Aanmeldformulier

Er zijn inmiddels al tientallen gastlessen verzorgd door Geef IT Door. Toch kiezen nog altijd weinig jongeren voor een opleiding in de IT. Jij kunt daar verandering in brengen! Ben jij een IT-professional en deel jij graag jouw kennis over IT met scholieren of ben jij als school op zoek naar een IT-professional om scholieren enthousiast te maken voor een opleiding in de IT? Meld je dan aan via het aanmeldformulier van Jet-Net & TechNet.