Ga naar inhoud

Netwerkbijeenkomst Learning communities


Wil je meer weten over learning communities? Op donderdagmiddag 23 juni vindt er een online bijeenkomst plaats van het landelijk Netwerk Learning Communities. Dit is een initiatief van Human Capital Topsectoren en NWO (onder leiding van Regieorgaan SIA). Samen willen we de kennisontwikkeling en -toepassing over samenwerkingsverbanden bevorderen.

Bijeenkomst
Tijdens de bijeenkomst worden er drie nieuwe projecten in het NWO-onderzoeksprogramma gedeeld, in twee interactieve panelgesprekken gesproken met deelnemers over relevante kennis en instrumenten en wordt er een blik geworpen op de rol van nieuwe organisatiemodellen en de netwerkrol van professionals in de toekomst.

Programma

14:30 uur: Welkom

14:40 uur: ronde 1
De actualiteit van onderzoek naar Learning Communities
Doelgroep: Onderzoekers human capital vraagstukken, Human Capital Coördinatoren.

Als je snel inzicht wilt in wat er speelt op het gebied van onderzoek naar dit thema, dan kun je deze ronde niet missen. In deze ronde wordt namelijk de actualiteit besproken.

15:30 uur: ronde 2
Integratiesessie van instrumenten en kennis: op weg naar een nieuwe toolbox?
Doelgroep: Onderzoekers & praktijkprofessionals.

Deze ronde start met een casus: https://chillabs.nl/. Welke concepten en instrumenten gebruiken zij voor de bouw van hun ‘communities for development’?

16:30 uur: ronde 3
Een blik in de toekomst: nieuwe professionals en organisatiemodellen?
Doelgroep: Professionals met een netwerkrol en hun opleiders. MBO- en HBO-bestuurders en beleidsadviseurs die de condities hiervoor creëren.

In deze ronde wordt er gesproken over de gevolgen van learning communities voor ons huidige beroepen, beroepsonderwijs en werkveld en en tot welke nieuwe beroepen en organisatiemodellen dit leidt.

Meer informatie over het programma en het aanmeldformulier vind je op de website van Human Capital Topsectoren.