Ga naar inhoud

Financiële regelingen uit het sociaal herstelpakket binnenkort beschikbaar

Vanuit het sociaal herstelpakket van het Rijk, worden er binnenkort een aantal financiële regelingen open gesteld. Deze regelingen hebben betrekking op scholing en ontwikkeling en op trajecten naar nieuw werk of behoud van werk. Onze partner Katapult heeft hiervan een handig overzicht op hun website geplaatst.

Op het gebied van ICT en digitalisering springt de regeling van ministerie van Economische Zaken en Klimaat omtrent omscholing naar krapteberoepen eruit. Deze regeling, waarbij 37,5 miljoen beschikbaar komt, wordt naar verwachting in maart gepubliceerd. Werkgevers in de techniek en ICT kunnen een subsidie van 3750 euro aanvragen als ze een nieuwe medewerker in dienst nemen door middel van een omscholingstraject. De kosten van het omscholingstraject moeten minimaal 7500 euro bedragen, de overige kosten zijn voor de rekening van de werkgever. De nieuwe medewerker mag in het vorige beroep niet werkzaam zijn geweest in hetzelfde beroepssegment als waarbinnen het betreffende krapteberoep valt. Eén onderneming mag maximaal 33 subsidies aanvragen.

Het volledige overzicht met alle regelingen is terug te vinden op de website van Katapult. Ben je benieuwd naar andere (lopende) regelingen die tevens specifiek gericht zijn om een publiek-private samenwerkingsverband te financieren? Bekijk dan de financieringstool van Katapult.