Ga naar inhoud
  • Home
  • Nieuws
  • ECP Jaarfestival 2022 - Young digital leadership – jongeren als (digi)helden

ECP Jaarfestival 2022 - Young digital leadership – jongeren als (digi)helden

Tijdens het ECP Jaarfestival 2022 op donderdag 17 november vond de sessie ‘Young digital leadership – jongeren als (digi)helden’ plaats. Deze hybride sessie werd georganiseerd door ECP | Platform voor de InformatieSamenleving. Het onderwerp tijdens deze sessie was digitalisering en de kansen en uitdagingen voor jongeren.

Sprekers

Verschillende sprekers kwamen tijdens deze sessie aan het woord: Rochelle Hazebroek (Partner Account Manager bij Dell Technologies), Aäron Loupatty (Journalist bij BNR Nieuwsradio), Aniek Breevoort (Productmanager bij Netwerk Mediawijsheid), Philip Gast (Founder - Baise), Raoul Esseboom (Founder van Cryptotakkies) en Rifayet Bettencourt Podcaster & Trainer bij Cryptotakkies).

Invulling sessie

Philip Gast vertelde over zijn bedrijf ‘Baise’ en over zijn doel om studenten op jonge leeftijd te laten netwerken en hun interesses over AI uit te breiden. “Ik probeer een soort netwerk, community te maken om studenten bij elkaar te brengen’’, aldus Philip. Samen met Rochelle Hazebroek sprak hij over de voordelen van netwerken. Zij vertelde dat NextGen studenten de optie biedt om alvast een kijkje te nemen bij grote bedrijven zoals Microsoft. Hierna ging Aniek in gesprek met Aäron Loupatty van BNR Nieuwsradio en de podcast Crypto Cowboys over zijn podcast waarin hij het verhaal van de cryptovaluta Exposed protocol vertelt. Hier zouden veel jongeren geld aan hebben verloren, vertelt Loupatty tijdens de sessie. Ten slotte spraken we met Raoul Esseboom & Rifayet Bettencourt van Cryptotakkies over het aanschaffen van cryptovaluta onder jongeren en hoe influencers hierop invloed uitoefenen. Met hun organisatie Cryptotakkies willen ze de jeugd informeren over cryptovaluta en naast de kansen ook de gevaren laten zien.

De sessie werd afgesloten met een jongerenpanel waarin aan drie jongeren, drie stellingen werden voorgelegd over digitalisering, sociale media en beleggen.