Ga naar inhoud

Digido’s en digidon’ts in de digitale samenleving

ECP Jaarfestival 2021

Donderdag 11 november vindt het hybride ECP Jaarfestival 2021 plaats in de Fokker Terminal Den Haag én online. Met een interactief programma van debatten, sessies, workshops en netwerkgelegenheid wordt u die dag geïnspireerd en geïnformeerd over de snelgroeiende digitale samenleving. Wat zijn de digido’s en digidon’ts? Waar kunnen we - overheden, bedrijven, wetenschap en kennisinstanties – gemeenschappelijk op doorpakken om de kansen van digitalisering op een verantwoorde wijze te benutten? Denk mee en doe mee!

Bekijk het programma en meld u aan


Sessie: Skills Matching: Eén verbindende taal voor arbeidsbemiddeling

Festivalpartner TNO organiseert in samenwerking met HCA ICT, UWV, CA ICT en de regio een hybride sessie tijdens dit event.

Het ontwikkelen van een gezamenlijke ontologie voor het delen van vaardigheden van een werkzoekende en beschikbare vacatures heeft als doel mensen beter van werk naar werk te begeleiden. Iemand kan geen ‘relevante’ werkervaring hebben in de sector waarin een vacature is, maar kan wel relevante vaardigheden hebben geleerd in een ander beroep. Een receptionist heeft bijvoorbeeld ervaring met het welkom heten van gasten en het registeren van klachten. Dit zijn vaardigheden die in meerdere (andere) sectoren toepasbaar zijn.

Michel Peters (UWV – Competent NL) gaat meer vertellen over de ontwikkeling van een gezamenlijke ontologie voor het delen van vaardigheden. De tool is in ontwikkeling bij TNO, daarvoor is Linda Oosterheert (Consultant Data Interoperability and Governance TNO) uitgenodigd. Zij neemt ons mee in het ontwikkelproces. Louis Spaninks (CA-ICT) is ook uitgenodigd en zal het belang van een gezamenlijke ontologie onderstrepen en het een en ander duiden op basis van het arbeidsmarktonderzoek ICT. Tenslotte geeft een regiovertegenwoordiger een beeld van een praktijkvoorbeeld.

Donderdag 11 november - 15.15 uur