www.TechGirl.nl gestart.

" /> Anke heeft één missie; vrouwen enthousiaster maken voor technologie | HCA ICT Ga naar inhoud
  • Home
  • Nieuws
  • Anke heeft één missie; vrouwen enthousiaster maken voor technologie

Anke heeft één missie; vrouwen enthousiaster maken voor technologie


Anke Horstman uit Zwolle is al tien jaar aan het werk als tech journalist en is ook IT’er bij een verzekeringsmaatschappij. Door gebrek aan vrouwelijke IT’ers in Nederland is zij tien jaar geleden de website www.TechGirl.nl gestart.

Deze site groeit momenteel razendsnel en Anke is ook populair op platformen als TikTok. Ondanks dit grote succes vindt Anke dat er nog steeds te weinig vrouwen in de ICT wereld aanwezig zijn. Uit onderzoek blijkt dat maar 16% van alle IT’ers vrouwen zijn, als één van de oorzaken hiervan is dat veel vrouwen te weinig van het beroep af weten. Anke vindt dat technologie helemaal niet iets onduidelijks voor vrouwen hoeft te zijn, bijna iedereen gebruikt namelijk dagelijks een telefoon, TV of andere elektronische apparaten.

Over deze onderwerpen maakt Anke nu dan ook een podcast. In haar podcast spreekt ze vrouwen die werkzaam zijn met technologie, zoals Saskia Groenewegen die een virtual reality app voor de politie heeft ontwikkeld. Ze spreekt met haar gasten over hoe het er aan toe gaat in de ICT wereld en hoe ze daarin zijn terechtgekomen.

Anke haar missie? Vrouwen enthousiaster maken over technologie en zo ook meer vrouwelijke ICT’ers. Ze wil ook juist niet klagen over dat er meer mannen zijn in de ICT wereld, maar juist zorgen voor meer vrouwen hierin.

Bron: Indebuurt Zwolle