Ga naar inhoud

Nieuw onderwijsthema Geef IT Door: Artificiële Intelligentie (AI)

Geef IT Door heeft onlangs een nieuw onderwijsthema toegevoegd aan de website: Artificiële Intelligentie (AI). Artificiële intelligentie wordt een steeds belangrijker begrip in de digitaliserende samenleving. Het is dan ook belangrijk dat scholieren al vroeg kennis hebben over wat AI inhoudt en wat het betekent voor de toekomst.

Belang van AI-kennis
Hoewel het meeste werk momenteel nog uitgevoerd wordt door mensen, zullen robots in de toekomst meer werk in handen krijgen. Vooral de scholieren van nu zullen in de toekomst meer te maken krijgen met AI. Het is daarom belangrijk dat ze hier al op jonge leeftijd kennis over opdoen en daar kunnen de gastlessen AI aan bijdragen.

Gastlessen AI
De gastlessen AI zullen in 2022 verzorgd worden in samenwerking met de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC). Tijdens deze gastlessen leren scholieren meer over de betekenis en invloed van AI op de samenleving. Door middel van het geven van voorbeelden leren scholieren wat AI precies is en wat het betekent voor de toekomst.

Aanmeldformulier
Ben je een IT-professional met AI-kennis en deel jij graag jouw kennis met scholieren of ben jij een school die jouw leerlingen graag meer leert over AI? Vraag dan een gastles AI aan of meld je aan via het aanmeldformulier.