Ga naar inhoud

'Het was vanuit de school allemaal goed geregeld'


Op 10 november ben ik ontvangen door Mylene van Riemsdijk, decaan van het Revius College. Er was een ruim lokaal geregeld waar ik voor twee havo 3 groepen met in totaal 38 personen mijn gastles kon geven.

Nadat ik mijzelf had voorgesteld heb ik verteld over mijn bedrijf SAS institute en wat wij doen. Hierbij kwamen begrippen als data, analytics, data science en artificial intelligence ter sprake waarbij ik enkele voorbeelden heb gegeven van het toepassen van AI bij bekende Nederlandse bedrijven, ook heb ik een kort filmpje laten zien.

De groep was erg verlegen, dus interactie was soms lastig. Ik heb echt gefocust op het laten zien welke beroepen er zijn en hoe een werkdag er dan uit ziet, zodat ze een goed beeld kregen van het ICT vak. Als afsluiting hebben we een Kahoot quiz gedaan met een aantal kleine prijsjes, de leerlingen werden hier merkbaar losser door en dit gaf een fijne sfeer, een aanrader voor mijn collega professionals.

Mijn gastles was onderdeel van een groter programma waarin de klas elke week een gastles krijgen van een professional uit een branche waar veel werk in te vinden is, volgende week staat de zorg op het programma.

De tip van Pascal

‘Doe een quiz of een ander toegankelijk spel met de klas, zodat ze zich op hun gemak voelen. ‘