Ga naar inhoud

Make IT Work maakt het voor hoogopgeleiden zonder specifieke IT-achtergrond mogelijk zich te laten omscholen tot ICT-er op hbo-niveau en direct in een baan te starten.


Regioplan Werk maken van talent

Het project Make IT Work maakte tot september 2017 deel uit van het door de Amsterdam Economic Board opgestelde regioplan Werk maken van talent, waarin tien maatregelen staan om op te leiden of om te scholen voor banen binnen kansrijke sectoren. Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Metropoolregio Amsterdam en werkgevers investeren samen in Make IT Work. Per september 2017 voert de Hogeschool van Amsterdam het project zelfstandig uit, zonder subsidiegelden.


Omscholing Make IT Work

Om de hoogopgeleide talenten zonder specifieke IT-achtergrond om te scholen naar een IT-functie op hbo-niveau heeft het onderwijs samen met de aangesloten werkgevers een unieke opleiding ontwikkeld: Make IT Work.


Competenties

Ook is er ruimte voor de IT’ers in wording om competenties te ontwikkelen die aansluiten bij behoeften van de bij dit project betrokken werkgevers. Naast programmeren zal er aandacht zijn voor samenwerking en communicatievaardigheden. Doel van het project is de cursisten in het eerste deel een goede en actuele opleiding aan te bieden waarmee de cursisten in het tweede deel van de omscholing aan de slag kunnen gaan bij één van de deelnemende bedrijven of instellingen.

De cursisten volgen in een fulltime traject van vijf maanden een intensieve opleiding en werken daarna zes maanden, waarbij zij nog zes terugkomsessies bijwonen voor inhoudelijke verdieping. De werkgever betaalt de omscholingskosten en biedt een arbeidsovereenkomst aan van zes maanden voor veertig uur per week met een marktconform salaris.


Initiatieven in beeld

Naast Amsterdam is Make IT Work inmiddels ook op andere locaties actief. In Groningen is dit project samen met IT Academy Noord Nederland opgezet. Om een goed beeld te krijgen van wat het volgen van de opleiding precies inhoudt, zijn we voor onze rubriek 'Initiatieven in beeld' langs gegaan bij Ultraware, één van de bedrijven die gebruik maakt van cursisten van Make IT Work. We gaan in gesprek met Marion Koops, projectmanager Make IT Work, Jasmijn van der Veen die de opleiding volgt en met Serge de Mul, CEO van Ultraware.

Bekijk hieronder het filmpje:

Download video over het onderwerp: Initiatieven in beeld - Make IT Work

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent HCA.